Search
Generic filters
Exact matches only

Restricții noi pe autostrăzile din Austria

Austria este o țară foarte tranzitată de șoferii români. Chiar dacă calitatea drumurilor austriece permite rularea cu o viteză cu mult peste cea permisă, viteza maximă legală este de 130 km/h. Totuși, trebuie avut în vedere că pot apărea anumite restricții din cauza unor accidente sau pe motiv de poluare prea mare.

Şoferii români care ajung pe autostrăzile din Austria trebuie să fie foarte atenţi de un nou regulament rutier care a fost introdus în această ţară.

Chiar dacă în Austria viteză maximă pe autostrăzi este 130 kilometri pe oră, în faţa şoferilor, pe semnalizările electronice, pot apărea, aparent fără niciun motiv, limitări de viteză.

Pe lângă reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră va apărea scris şi IG-L.IG-LFoarte mulţi locuitori din vestul României frecventează Austria, în special în sezonul de schi, dar şi pentru relaxări la Viena şi alte oraşe minunate.Aceştia trebuie să ştie că autorităţile austriece, extrem de serioase când vine vorba de mediu, au instaurat regula IG-L (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) tocmai pentru reducerea poluării.Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă.

Dacă depăşiţi limita de viteză în momentul în care aveţi semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obişnuite pentru o asemena infracţiune, ci sunt realmente drastice. Plătiţi pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro. Aşadar, atenţie mare, austriecii nu se joacă când vine vorba de mediu.

 

Sursa

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *