Search
Generic filters
Exact matches only

S-a lansat site-ul oficial al proiectului CJX – Cluj Checks In at Europe

Proiectul CJX este un proiect demarat de bloggerii clujeni care dorește să susțină candidatura Clujului la titlul de ”Capitală Culturală Europeană 2021”, prin promovarea orașului ca destinație turistică, oraș Capitală Europeană a Tineretului 2015 și ca posibilă viitoare Capitală Culturală Europeană.

Proiectul constă într-o călătorie care va dura o lună, începând în 22 iunie și finalizându-se în 28 iulie. Această călătorie va include 16 orașe din 16 țări și va fi documentată pas cu pas pe noul site lansat în 3 iunie 2014: Cjx.ro. Orașele care vor fi străbătute sunt foste, actuale sau viitoare Capitale Culturale ale Europei, iar călătoria de aproximativ 9000 de kilometri va fi făcută de bloggerii clujeni Dan Ciulea și Gabriel Aldea. Iată mai jos ce au de spus cei doi despre acest proiect interesant și curajos.

 “Ne propunem să ajungem în 16 orașe, foste, actuale și viitoare Capitale Culturale Europene. Dorim să aflăm ce înseamnă pentru fiecare dintre aceste orașe candidatura sau titlul european – ce transformări aduce în viața locuitorilor, cum se dezvoltă scena culturală locală, și ce schimbări s-au produs în înfățișarea și infrastructura orașului. Ne vom întâlni cu membri ai echipelor care au organizat evenimentele din cadrul Capitalei Culturale Europene și vom sta de vorbă , în stradă, în parcuri și în cafenele, cu oamenii orașului, să aflăm experiența lor legată de candidatura și desfășurarea Capitalei Culturale Europene.  In același timp, avem șansa de a promova Clujul peste tot pe unde vom poposi și de a pune Clujul pe harta Capitalelor Culturale Europene!” – Gabriel Aldea

„Intenționăm să ne întâlnim cu cei care au fost responsabili pentru candidatura orașului, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presa locală și bloggeri. Vom discuta despre cum și-au pregătit candidatura, care au fost avantajele sau aspectele specifice care i-au ajutat la câștigarea titlului, cum s-a schimbat orașul și care a fost implicarea comunității în program. În această călătorie colectăm idei interesante din programul capitalelor trecute, pe care să le prezentăm clujenilor, ca mostre ale experienței unei Capitale Culturale Europene.” – Dan Ciulea

Site-ul CJX.ro va fi arhiva dinamică a întregii experiențe de a descoperi lumea capitalelor culturale europene, prin articole, linkuri, materiale video, fotoreportaje, comentarii etc.

Primăria Cluj-Napoca si Asociaţia „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană” sunt partenerii oficiali ai acestui proiect. Finanțarea proiectului este asigurată prin sponsorizări.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *