Search
Generic filters
Exact matches only

Schi la sfarsit de sezon in Franta in statiunea Les Deux Alpes

Desi marea majoritate dintre noi se gandesc la vara, la caldura sau la vacante pe litoral, eu tocmai m-am intors de la schi din Franta. Am fost in una din cele mai mari statiuni turistice cu cel mai complex resort de schi pe care l-am intalnit in Franta, statiunea Les Deux Alpes.

Les-Deux_Alpes - Franta (8)

 

Resortul are 51 instalatii de cablu ce te duc de la 1.650 m pana la cota 3.600 m altitudine, cu 102 partii impartite pe toate gradele de dificultate (verzi, albastre, rosii si negre) ce insumeaza circa 225 km de partie. Cea mai lunga partie ajunge la 12 km lungime.

Les-Deux_Alpes - Franta (11)

 

Am ajuns aici prin programul Snow Fest aflat la a doua editie, intr-un grup organizat, de circa 300 de romani.

Este mult mai misto sa mergi intr-un astfel de grup decat doar cu prietenii, deoarece se organizeaza tot felul de petreceri romanesti sau concerte, plus ca la un astfel de grup primesti diverse reduceri pe care altfel nu le-ai primi daca ai fii doar cu gasca ta.

IMG_3138

 

Am prins poate ultimul val din acest sezon, insa a meritat. Senzatia de a schia pe soare si caldura de pana la 15 grade este unica. Desi multi cred ca la temperatura asta zapada se topeste si nu mai este buna, pot sa-i contrazic. La altitudini mari desi este cald zapada nu se topeste. Este uimitor, dar francezii intretin si partiile care ajung la altitudini mai joase, doar ca sa poti ajunge pe schiuri / pe placa pana in statiune. Nu mai vorbesc de faptul ca partiile comunica intre ele si poti ajunge pe schiuri sau pe placa dintr-o parte in alta a statiunii, chiar printre case.

Mai multe despre statiunea Les Deux Alpes gasiti aici.

Legat de evenimentul Snow Fest la care am participat si eu, pot sa zic ca a fost misto, puteti vedea pareri si impresii pe pagina lor de facebook. Deja incep sa ma gandesc la urmatoarea iesire pe zapada de anul viitor, la care sigur voi participa.

[nggallery id=14]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *