Search
Generic filters
Exact matches only

[info] Schiază în stațiunea Igls, Austria

Stațiunea Igls este parte a regiunii Innsbruck, situat în partea sudică a acesteia. Igls este recunoscut mondial, aici fiind organizate două ediții a Jocurilor Olimpice de Iarnă. La doar 5 km de orașul Innsruck, stațiunea este ușor accesibilă, dar oferă și posibilitatea de a vizita atracțiile și obiectivele turistice pe care le oferă capitala regiunii Tirol. Pârtiile de schi sunt destinate, în special, schiorilor intermediari, dar și începătorii pot să își îmbunătățească abilitățile.

Pârtiile de schi

Stațiunea Igls dispune de 15 km de pârtie, majoritatea pentru schiorii intermediari, dar și începătorii se pot bucura de piste special create pentru aceștia. Schiorii experimentați pot încerca pistele din zona Olimpia Skiworld, care a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de Iarnă. Pârtiile albastre, potrivite pentru începători, însumează un total de 7 km, pârtiile roșii, pentru intermediari, au un total de 7 km, iar pârtiile negre, dificile, se întind pe o lungime de 1 km. Olympia Skiworld pune la dispoziția schiorilor 295 de km de pârtie, unde toți pasionații de sporturi de iarnă își pot încerca abilitățile. În stațiunea Igls transportul schiorilor pe pârtie este asigurat prin 3 instalații de telescaun, 4 de T-bar lifts și 1 ascensor pe cablu. De asemenea, pârtiile sunt numai bune și pentru cei cărora le place să se dea cu snowboardul.

Transport

Stațiunea Igls este situată la doar 5 km de orașul Innsbruck, accesul spre stațiune fiind destul de ușor. Din România transportul cu avionul este posibil din București, Iași sau Cluj Napoca, dar cu transfer în Viena. Durata aproximativă a călătoriei cu avionul este de 3 ore și 45 de minute. Cu mașina personală se parcurg în jur de 1.500 de km. Pentru a ajunge în Innsbruck, cu plecare din București, se urmează traseul Autostrada A1 – DN/E 68 – vama Nădlac – Budapesta – autostrada M1 – granița cu Austria – Viena – Linz – Salbburg – Miecbach (Germania) – Innsbruck. De asemenea, se poate face o călătorie cu trenul, care durează în medie 22 de ore, cu plecare din București sau Cluj Napoca și transfer în Budapesta.

Cazare

Acomodarea este posibilă în unități de cazare de tip hotel, pensiuni sau apartamente. Acestea se află în aproprierea stațiunii de schi, dar și în orașul Innscbruck. Pentru o noapte de cazare la un hotel de 3 stele tariful poate începe de la 481 lei / cameră dublă cu mic dejun inclus la Hotel Innsbruck Tivoli, 353 lei / cameră dublă cu mic dejun inclus la Hotel Romerhos sau de la 365 lei / cameră dublă cu mic dejun inclus la Haus Angelika Bed & Breakfast. Pentru cei care doresc să înopteze la un hotel de 4 stele tarifele încep de la 490 lei / cameră dublă standard cu mic dejun inclus la Sporthotel Igls sau de la 441 lei / cameră dublă cu balcon și mic dejun inclus la Hotel Batzenhausl.

Timp liber

Cei care doresc să încerce și alte activități în cadrul stațiunii Igls se pot aventura pe 30 km de trasee montane special amenajate sau pot opta pentru parapantă, bob, sanie, patinaj, curling, piscină în interiorul SportHotel  sau tenis și squash. Viața de noapte este în general destul de liniștită, dar barurile de tipul Apres Ski sunt destul de variate și sunt prezente și numeroase restaurante. Pentru cei care doresc să exploreze Innsbruckul le sunt puse la dispoziție autobuze care circulă regulat.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”47.210182,11.451781{}skiing.png{}Statiunea Igls, Innsbruck” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *