Search
Generic filters
Exact matches only

Schiază pe pârtiile din Straja

Satul de vacanţă este situat în Munţii Vulcan la altitudinea de 1440 m, chiar deasupra oraşului Lupeni în judeţul Hunedoara. Staţiunea Straja este una din destinaţiile preferate de turişti mai ales iarna datorită practicării sporturilor de sezon (ski, săniuş, snowboard) şi petrecerea sărbătorilor de sfârşit de an.

Pârtii de schi

În staţiune sunt amenajate 12 pârtii de schi (Pârtia Straja, Pârtia Lupului, Pârtia Lupului II, Pârtia Canal, Pârtia Canal II, Platoul Constantinescu, Pârtia Sfântu Gheorghe, Pârtia Mutu, Platoul Soarelui, Pârtia Telegondola, Pârtia Vf. Straja, şi Pârtia pentru începători), fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu şi anume teleschiul. Cinci dintre aceste părţii au instalaţie de nocturnă, fiind posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Cea mai lungă pârtie este Pârtia Straja, aceasta plecând din vârful Straja de 1868 m ajungând în staţia de îmbarcare a telecondolei lungimea fiind de aproximativ 8 km.

Constantinescu este o pârtie pentru cu schiorii cu experienţa medie şi are o lungime de 1.742 m. Începătorii pot schia pe Pârtia Mutu care are o lungime de aproximativ 1.269 m şi dispune de nocturnă şi teleski. Cea mai mică pârtie este Platoul Soarelui care are o lungime de 405 m fiind astfel o pârtie pentru începători.

Experimentaţii pot schia pe pârtia Pârtia Canal care are o lungime de 1400 de metri şi dispune de teleski. Pârtia Canal ÎI este aproape la fel de mare însă este dedicată schiorilor cu mai puţină experienţă. Lungimea acesteia este de 1.200 m.

 A doua cea mai lungă pârtie a acestei staţiuni este Telegondola, pârtie pentru cei cu experienţa medie care are o lungime de 3 km şi dispune de telegondola.

Timp liber

Pe lângă varietatea de pârtii de schi mai puteţi vizita şi Crucea Eroilor care are o înălţime de 18 m şi lăţime de 9 m fiind astfel un monument închinat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial sau Schitul Straja, un lăcaş la care se ajunge prin intermediul unui tunel cu o lungime de 50 m care are pictat pe pereţi scene din Vechiul Testament cât şi din Noul Testament.

Posibilităţi de cazare

Pensiunea Daiana, situată la 50 de metri de telegondola, vă aşteaptă cu drag pe vârfurile muntelui Vâlcan, la preţul de 120 lei camera. Cabana Diti, situată în dreptul tunelului către Schitul Strajă, la circa 200 m de staţia de întoarcere a telegondolei vă oferă camera la preţul de 75 – 80 lei. Pensiunea Anca, la 200 m de telescaun, aproape de pârtia nr. 3 echipată cu nocturnă, pe drumul ce duce la Schitul Strajava oferă camere la preţul de 60 lei.

Modalităţi de transport

Se poate ajunge cu maşina până în Petroşani pe DN66 iar apoi mergeţi spre Lupeni, sau cu trenul până în gara Lupeni, pe ruta Timişoara – Simeria – Craiova. Din Lupeni se urcă cu telescaunul 23 de minute până sus la Strajă.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *