Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi si ponturi despre Praga – Partea II

Acum că v-aţi format o idee despre principalele obiective turistice din Praga din prima parte, o să vă dau câteva ponturi şi sfaturi utile.

1. Dacă mergeţi pe cont propriu în Praga ar fi indicat să aveţi la îndemână un ghid de conversaţie sau un dicţionar, întrucât cehii nu prea se descurcă cu limba engleză.

2. Mare atenţie la locul unde realizaţi schimbul valutar, întrucât multe din casele de schimb din Praga percep comisioane destul de greu de observat pentru turistul de rând. Totuşi, există 2-3 case de schimb în zona turistică unde nu se percepe comision. O variantă alternativă ar fi utilizarea ATM-ului şi a cardului bancar pentru a obţine coroanele necesare.

3. Pentru a vă bucura din plin de farmecul Pragăi vă recomand să încercaţi să vă deplasaţi pe jos de la un obiectiv la celălalt, întrucât şi între obiectivele mari sunt o multitudine de clădiri care merită cel puţin o privire fugitivă, iar plimbarea pe străduţele înguste şi pline ochi de turişti şi magazine de suveniruri face parte din farmecul oraşului.

4. Puneţi-vă în bagaje umbrelă, mănuşi şi căciulă, întrucât vremea este foarte capricioasă şi schimbătoare… mai ales dacă vizitaţi Praga în perioada septembrie-aprilie. Oricum, magazinele de suveniruri au o ofertă destul de variată de umbrele, mănuşi, căciuli şi fulare şi vă pot fi de folos în acest sens.

5. Nu ezitaţi să gustaţi mâncărurile tradiţionale din Cehia . Una din cele mai gustoase preparate este varza acră albă sau roşie cu găluşte şi carne de porc (vepřo-knedlo-zelo). În bucătăria cehă găluştele sunt destul de răspândite, acestea fiind adesea un înlocuitor al pâinii. Aceste găluşte pot fi pe bază de cartofi sau pe bază de pâine uscată şi nu seamănă deloc cu găluştele de la noi.

6. Nu uitaţi că o mâncare bună cere şi ceva de băut pe lângă. Şi cehii se mândresc foarte tare cu berile lor. Pilsner Urquell, Gambrinus, Staropramen, Krušovice sunt doar câteva mărci mai celebre. Veţi regăsi o varietate mare de bere la preţuri acceptabile. În materie de vinuri, puteţi încerca vinurile din podgoriile din Moravia. Dacă vremea e rece, puteţi opta şi pentru un păhărel de Slivovice (similar cu ţuica) sau unul de Becherovka, un lichior pe bază de plante care se produce la Karlovy Vary. Băutura răcoritoare preferată a copiilor este Kofola, marcă mai bine vândută în Cehia decât mărcile internaţionale.

7. Multe dintre restaurantele din Praga au mâncare la oferta zilei, chiar dacă aceasta nu se regăseşte în meniu. Preţurile sunt mult mai avantajoase, dar trebuie să întrebaţi chelnerul.

8. Un local drăguţ şi inedit pe care îl puteţi frecventa este Big Lebowski. Acesta şi-a câştigat faima datorită ideii ingenioase a patronului de a-şi lăsa clienţii să plătească cât îî lasă inima şi buzunarul.

9. Dacă timpul vă permite şi dacă iubiţi muzica clasică, mergeţi la un concert simfonic într-una din numeroasele biserici ale Pragăi. O să vedeţi că aveţi de unde să alegeţi. Bineînţeles că veţi regăsi pe listă şi lucrări ale compozitorilor cehi Antonin Dvořak şi Bedřich Smetana.

10. Iată şi câteva idei de suveniruri: obiecte sau bijuterii din sticlă Moser, cristale de Bohemia, bijuterii din granat, marionete şi jucării din lemn, produse de la Manufaktura.

11. Amatorii de shopping vor descoperi în Piaţa Republicii, în apropierea Casei Municipale, cel mai mare mall din Cehia: Palladium.

Afla mai multe informatii despre Praga din partea I – Praga – Incursiune în „Oraşul de Aur”

Foto via Angel Fotero

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *