Search
Generic filters
Exact matches only

Sistem electronic national de evidenta in timp real a turistilor cazati din Romania

Citeam azi pe EVZ.ro despre un proiect inovator cu care vine doamna Elena Udrea pentru turismul din Romania.
Ea doreste sa lanseze un “sistem electronic national” pentru ca fiecare turist cazat intr-un hotel, vila sau pensiune, sa fie inregistrat in timp real.

Doamna Udrea spune ca: “Este gata din luna decembrie, e in teste si urmeaza sa il anuntam oficial si sa trecem, luna aceasta, la implementarea lui generalizata. Este acel sistem electronic de evidenta a turistilor, despre care am vorbit la preluarea mandatului de ministru al Turismului ”

A mai adaugat ca: “Pe de o parte vom avea date statistice la minister, iar pe de alta parte vom putea combate fenomenul evaziunii fiscale. Parte din el pentru ca acest sistem se va implementa in structurile de cazare autorizate”

Intentia proiectului este buna, insa s-a intrebat oare cineva din Ministerul Turismului cum se face managementul unei pensiuni turistice in Romania?? Simpu, cu un caiet si un creon, care are in capatul lui o radiera cu care sa se stearga eventualele rezervari anulate. Asta este realitatea din “teren”.

Realitatea mai dura este ca multi nu au email-uri sau nu si le folosesc sau mai rau, nu au acces la internet.
Si atunci intrebarea este, cum un sistem poate sa contorizeze rezervarile in “timp real”?

Nu cred ca ministerul poate sa oblige un administrator de pensiune, care in general e PFA, sa-si puna internet si sa-si cumpere un calculator, pe care prima data trebuie sa invete sa-l foloseasca.

Daca ne uitam la hoteluri si vile, care in general au softuri de contorizare a rezervarilor, online sau offline, intrebarea se pune, daca acest sistem al ministerului este compatibil cu cel folosit de hoteluri ?

Parerea mea este ca acest proiect nu este compatibil cu piata hoteliera din Romania zilelor noastre.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *