Search
Generic filters
Exact matches only

Stațiunile de litoral cele mai importante din Cipru

Ayia Napa – o stațiune foarte activă și animată, unul din polii distracției în Europa, cu cluburi și baruri care petrec până dimineața, dar și cu zone mai liniștite unde se găsesc cele mai frumoase plaje din Cipru (nisip fin, intrare lină și apă turcoaz) – dintre care și celebra „Nissi Beach” considerată cea mai frumoasă plajă din Cipru. De asemenea, în timpul zilei turiștii se pot distra la unul din cele mai mari waterparkuri din Europa, situat tot în Ayia Napa. Stațiunea se recomandă atât tinerilor dornici de distracție, cât și familiilor care doresc o plajă superbă de nisip.

Protaras – stațiune micuță și liniștită, foarte aproape de animata Ayia Napa, însă cu prețuri mult mai bune. Plaja publică este largă, cu nisip fin și intrare lină în mare și se recomandă familiilor care doresc o vacanță mai linistită, departe de agitația unei stațiuni mari.

Larnaca – este al doilea oraș al Ciprului ca importanță și mărime și s-a dezvoltat în ultimii ani și ca o destinație de litoral, cu resorturi de bună calitate în zona Larnaka Bay, chiar lângă orașul Larnaca. Plajele sunt cu nisip și intrare lină, însă nu sunt chiar la fel de frumoase precum cele din Ayia Napa. Posibilități diverse de cumpărături, vizită în orașul Larnaca, dar și aproape de  o vizită în capitala Ciprului – Nicosia.

Limassol – o stațiune importantă de litoral din Cipru, Limassol s-a format la început ca și oraș și apoi și-a dezvoltat și partea turismului de litoral. Plajele aici sunt mai înguste și nisip cu puțin pietriș, însă locul este căutat în special pentru că lângă Limassol este piatra pe care se spune ca s-a născut Afrodita din spuma valurilor care au izbit stânca respectiva. În stațiune se găsește un aquapark foarte căutat.

Paphos – cea mai mare stațiune de pe coasta de vest a Ciprului, stațiune cu hoteluri bune și recunoscută pentru viața de noapte în special în centrul orașului, dar și ruinele, vestigiile antice ale orașului vechi. Plajele sunt cu pietricele la majoritatea hotelurilor, însă lângă stațiune (aprox 15 km) este o plajă bună de nisip (Coral Beach) accesibilă cu autobuzul.

Cea mai scumpă stațiune este Ayia Napa și apoi Larnaka, iar mai ieftine sunt Limassol, Protaras si Paphos. Sezonul potrivit pentru plajă și inclusiv baie începe din aprilie până în octombrie inclusiv.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *