Search
Generic filters
Exact matches only

Sudul Frantei – Regiunea Provence

Renumit in toata lumea pentru furmusetile sale, sudul Frantei reprezinta un teritoriu de explorat – intre turismul de masa, cu aglomeratia specifica, si locuri izolate, insule si teritorii mai mult sau mai putin salbatice. Pentru a vizita sudul Frantei, din Cluj se poate cu Wizz Air pe Paris si Paris – Marseille cu Ryanair sau din Bucuresti – la Nice cu BlueAir.

Daca doriti opulenta si lux, trebuie vizitat Cannes si St. Tropez, iar maximul de opulenta il gasiti la Monaco. Daca doriti exclusiv plaja, excursia seamana mult cu ceea ce se face pe litoralul romanesc. Insa personal, recomand excursiile de descoperire a sudul Frantei, deoarece are ce arata asa cum este el, in special delta Rhonului – protejat pentru arieratul natural, orasul Arles – un oras roman cu viaducte si arene romane, locul unde s-a nascut designer-ul Christian Lacroix. Sunt cateva sate superbe, sate medivale inca locuite, precum Saint-Guilhem-le-Desert, situat pe binecunoscutul drum de pelerinaj – Santiago de Compostella.

Deseamenea, ador portul Sete – vechi port italian in care Marea Mediterana isi arata splendoarea. Orasul este traversat de canale, construit in panta, unde veti putea descoperi pe stradutele stramte ale sale, o parte din viata ancestrala a pescarilor din „MIDI”, asa cum este numit sudul Frantei de catre francezi.

Tocmai pentru ca este o regiune foarte scumpa si vasta, va sfatuiesc sa va fixati obiectivele de vizitat si sa va fixati expectantele in functie de acestea.

Astfel, pentru un buget mai limitat, va recomand inchirierea de apartamente in locul hotelului, pe de-o parte pretul e mai convenabil, iar pe de-alta parte, conditiile sunt superioare… Hotelurile in Franta nu sunt intotdeauna ce par, mai ales intr-o zona ca aceasta si mai ales in perioada estivala. Mai mult, ar fi ideal sa evitati vacantele scolare din Europa si mai ales din Franta, in special vancantele de vara. Astfel, puteti gasi in perioada de toamna – iarna (octombrie si decembrie sunt luni cu temperaturi de 20 grade Celsius) apartamente de inchiriat langa mare la preturi foarte accesibile la cazare (ex: sub 100 EUR pe saptamana).

Apoi, ar fi excelent daca ati vorbi franceza, este mai usor cu coversatiile, insa engleza este utilizata, deoarece reprezinta o destinatie turistica.

Daca aveti ocazia, nu ezitati sa vizitati Marseille, al doilea oras ca marime din Franta dupa Paris, acesta este un amestec al tipicului oras – port, intre urbanizare, mizerie si lux, veti gasi comori naturale precum “les Calanques”, drum prin Alpi, o oaza a „inaltarii Alpilor din apa”sau invers, care este deschis doar vara. Apoi, un oras univesitar Montpelier cu renumita Place de la Comedie – oras universitar de marimea Clujului.

Montpelier

Ca orice destinatie turistica, atentie la banii pe care ii aveti asupra voastra, preferabil carti de credit, mai ales ca pe autostrazi acum cartile de credit salveaza situatii penibile, iar in unele benzinarii din sudul Frantei, in special cele non-stop (inafara autostrazilor), totul este automatizat, plata facandu-se doar cu card.

Descoperiti aceasta regiune si nu veti regreta nici un minut.

Pentru mai multe detalii, accesati Le Guide du Routard: routard.com sau viamichelin.fr

Foto via Thomas Heaton

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *