Search
Generic filters
Exact matches only

Tenerife – Insula Primaverii Eterne – Part. I

Tenerife e una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din lume si nu numai, din cauza climei calde pe tot parcursul anului. Dominata de un vulcan care doarme, naste dramatic din oceanul Atlantic, culminind cu El Teide, cel mai inalt varf muntos din intreaga Spanie, de peste 3.700 m. Peisajul uimitor se dezvaluie in jurul piscului, care este multe luni din an invelit in zapada. Varful alb e vizibil din aproape orice loc in care te-ai putea afla pe insula si e o desfatare sa lenevesti pe plaja sau sa te scalzi in ocean si sa-l privesti.

Date recente arata ca Tenerife primeste anual mai mult de 5 milioane de turisti, fiind oricum cea mai vizitata si cea mai mare dintre Insulele Canare, in numar de sapte.

Cei mai multi vin din UK, apoi in ordine din Germania, Belgia, Olanda, Suedia, Finlanda, Danemarca, Norvegia, Italia, Franta, Austria, Irlanda si Elvetia. Sunt multi si aceia care s-au indragostit de aceasta insula si nu s-au mai intors pe meleagurile natale, precum mi-a marturisit cineva dintr-o tara nordica sau poate a fost doar fuga de iernile lor prea lungi.

Am intalnit si destui italieni ce prefera plajele mai micute si nu foarte aglomerate, din cele peste 140 cate numara Tenerife, pensionari modesti chiar, care aleg soarele generos al insulei pe perioada iernilor lor. Isi inchiriaza apartamente, dupa posibilitati, pe o perioada de cinci-sase luni, an dupa an.

In schimb, multi cu un buget mai consistent, din tarile mai bogate si mai neprietenoase ca si clima, aleg aceasta frumoasa insula ca si resedinta dupa retragerea din viata activa. In aceste vremuri de instabilitate economica, exista un si mai mare dute-vino intre peninsula- marea Spanie si nativii din Tenerife, fiecare in cautarea de conditii mai bune de trai, oportunitati de castig sau de educatie sau poate doar de schimbare si aventura. Turismul, atat de proeminent in insula, ofera si multor straini posibilitati de afaceri, mai mari sau mai mici, dandu-le in acest fel si sansa de a locui permanent, daca-si doresc aceasta, intr-un loc de vis. Bastinasii sunt oameni mandrii si tin la identitea lor de insulari.

Pentru vizitatori, Tenerife ofera de toate. In timp ce sudul numara cele mai cautate plaje, nordul e mult mai verde si daca te incumeti cu un sofer iscusit pe drumuri nebanuite, imagini de vis ti se succed in fata ochilor uimiti, si munte si vai si ocean si stinci se muta necontenit de pe o parte a drumului pe cealalta. Si popasuri pline de farmec apar neasteptat. Tenerife e mai mult decat fascinanta natura. Asezaminte pitoresti, dispersate de-a lungul insulei, poarta marturii de vechi traditii si civilizatii amestecate. Faimosul Carnaval si multe altele sunt de descoperit. Insula nu este una mica si daca nu planuiti o sedere mai lunga, atunci va trebui sa va selectati dinainte, si cu grija, locurile de vizitat. Nu va fi o alegere usoara, chiar si asa, veti reveni cu siguranta in Tenerife.

Foto via Gary Parkosewich

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *