Search
Generic filters
Exact matches only

Tenerife – Santa Cruz , La Laguna & Muntii Anaga – Part. IV

5.SANTA CRUZ

Este capitala insulei, situata in partea de est, fiind un oras viu si unul dintre porturile cele mai aglomerate ale Spaniei si mai adinci din lume. Santa Cruz e vizitat de multi, chiar si pentru o zi, indiferent daca stau in alt loc pe insula, iar portul este punct de oprire pentru multe vase de croaziera. Plaza Espana e cea mai populara si gazduieste un auditorium futurist. Orasul are largi zone pitoresti si o arhitectura moderna si calma. Cultura e foarte prezenta – Cladirea Parlamentului, multe facultati ale Universitatii Lagun, sunt si acestea vizitate de multi turisti. Bulevardele sunt strajuite de copaci aliniati, iar parcurile si pietele sunt locuri ideale de popas.

Este o abundenta de restaurante grozave si pe malul marii, pornind de la Plaza Espana la Plaza Candelaria, e loc de shopping, tax free. O cale grozava de a explora orasul este cu un autobuz etajat deschis. In fiecare an, in lunile februarie sau martie, Santa Cruz devine loc de petrecere cu ocazia celebrului Carnaval, unul dintre cele mai mari de acest fel din lume. Pentru saptamani, pietele si strazile se transforma si se coloreaza vesel, se umplu de animatie, parade, cantece si dansuri. Capitala gazduieste si Playa de las Teresitas, o plaja deosebit de frumoasa cu nisip auriu si palmieri, la poalele Muntilor Anaga, acoperiti de paduri ce feresc golful de vant. Apele aici sunt turcoaz si calme.

6.LA LAGUNA

Este fosta capitala, iar astazi al doilea mare oras din Tenerife, situat mai la interiorul teritoriului fata de Santa Cruz, intr-o frumoasa vale, Aquere. E considerata capitala culturala si religioasa a insulei, gazduind Universitatea San Fernando si Palatul Episcopiei. Intregul oras e o colectie de arhitectura monumentala, cu multe palate si case traditionale bine conservate, ce dateaza din secolele al 17-lea si al 18-lea. Localitatile de granita, Tejina si Valle Guerra, sunt arii agricole foarte bogate, la fel si Punta del Hidalgo si Bajamar.

7. MUNTII ANAGA

Este o alta regiune uimitoare a insulei, situata in partea de nord-est. E o arie de coasta, cu defileuri foarte adanci, paduri si sate izolate. Aria e protejata si orice coltisor te lasa fara respiratie prin frumusete. Este o zona de descoperit, ascunsa si sunt inca oameni care traiesc in pesteri tainice. Rogues de Anaga sunt formatiuni pietroase in mare, sapate prin eroziune si adevarate monumente naturale ale insulei. Daca-i intrebi pe localnici ce locuri sunt de vizitat, cei mai multi iti vor recomanada aceasta zona spectaculara. Un traseu impresionant e acela care urca la Barranco de Las Huertas, o larga arie de importanta botanica, de unde se dezvaluie minunate privelisti ale coastei de nord.

Foto via Sergio Díaz

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *