Search
Generic filters
Exact matches only

Tenerife – Orotava & Puerto de la Cruz – Part. III

3.OROTAVA

Este o frumoasa vale in nordul insulei, cu uimitoare peisaje verzi si plantatii de fructe tropicale. Orotava- orasul cu acelasi nume e vechi si exemplu fidel al arhitecturii si traditiei canare sfant pastrate. Deosebit de atractiv, cu case si cladiri pitoresti si strazi pavate in piatra, e un loc care merita vazut. Se disting Casa cu balcoane – Casa de los Balcones si biserica Conception. E atmosfera de targ bine randuita, unde viata se scurge lin si in siguranta. Arome bune de prajituri, rasfat de dupa-masa intr-o clima care mingaie bland, mi-au ramas in memorie. In centrul orasului se gaseste Jardin Victoria- Gradina Victoria, care este loc de recreere, cu alei ascunse de mult verde si flori. Orotava are si o gradina botanica- La Hijuela del Botánic, cu mai mult de 3.000 de specii tropicale si sub-tropicale. Trei frumoase plaje cu nisip vulcanic, rareori aglomerate, sunt aproape – El Bollullo, Martin Alonso si El Rincon. Mai incolo, Muntii Orotava ofera doritorilor prilej de drumetii, unele la parcul national protejat- Canadas del Teide.

 

4.PUERTO DE LA CRUZ

Se gaseste in aceeasi frumoasa regiune a Orotavei si isi pastreaza un titlu de destinatie de top in Insulele Canare din 1900. Daca sunteti in cautarea unei vacante culturale si linistite, Puerto de la Cruz e locul perfect. Orasul vechi e plin de farmec. La origini un port pentru bogati, orasul s-a dezvoltat in jurul zonei marine, care este si astazi punctul principal de atractie, cu multele ambarcatiuni de pescuit, viu colorate, cu standurile cu specialitati delicioase canare. Orasul se extinde de la aceasta arie animata prin stradute inguste pietruite, cu multe cafenele si baruri in vechiul stil traditional colonial. Arhitectura imprima un caracter deosebit locului si o selectie de boutiquri, fermecatoare piete si nenumarate alte atractii adauga frumusetii orasului. Plaza Charca e un loc verde, centrata in jurul unui copac de laur si este inima vietii de noapte si a locului de intalnire cu prietenii la cina.

Loro Parque, un impresionant zoo, unul dintre cele mai mari si mai cunoscute din lume, se intinde astazi pe o suprafata de 135.000 de metri patrati. Are 4.000 de papagali a 350 de specii, puteti vedea mai multe specii de pinguini, un mare aguarium, gorile, cimpanzei si alte animale. Sunt patru foarte apreciate spectacole: cu lei de mare, papagali, delfini si balenele ucigase. Cateva dintre cladirile parcului vin din Tailanda si sunt construite din materiale lemnoase exotice. E grija pentru animale.

Lago Martinez e un aqua parc conceput de un celebru artist si arhitect canarian, Cesar Manrique, constand in numeroase piscine si un lac cu apa sarata, toate printre luxuriante gradini sub-tropicale.

Jardin Botanico – gradina botanica si frumoasele plaje El Bollullo si Playa Jardin sunt, de asemenea, locuri grozave pentru relaxare.

Playa Jardin e deosebita, cu nisip vulcanic, tipic pentru Tenerife. Se intinde pe aproape o mila si e animata nu numai de turisti, dar si de multi localnici, dispune de toate facilitatile. Este ceea ce se numeste o “garden beach”- o plaja gradina, nu neaparat doar nisip si mare, mai in spate sunt gradini exotice verzi si viu colorate, bine intretinute si locuri de recreere. E populara si pentru sporturi de apa, iar promenada e plina de restaurante si cafenele. Loro Parque e aproape.

El Bollullo e ceva mai departe de aria turistica, se poate ajunge cu autobuzul. Si drumul de la statie pana la plaja nu e scurt, dar strabate plantatii de bananieri si vegetatie luxurinata. Din aceste motive e vizitata numai de localnici sau persoane antrenate si iubitoare de drumetii. Odata ajunsi insa in micul golf, efortul va este rasplatit de privelistea Atlanticului, neintrerupta, una cu cerul, cu valuri mari si spectaculoase, aici. Considerati ca in afara unui mic bar, fermecator de altfel, nu exista alte facilitati.

Foto via Edante Tenerife

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *