Search
Generic filters
Exact matches only

Tenerife – Piramides de Guimar, El Medano & Golf Del Sur – Part. V

8. PIRAMIDES DE GUIMAR

Daca sunteti pasionati de istorie, puteti merge la piramidele in sase trepte, in partea de est a insulei; sunt marturii ale difuziei de civilizatie antica, construite dupa aceleasi principii ca si cele din Peru si Mesopotamia. Puteti vizita si parcul etnografic ce gazduieste muzeul Casa Chacona, unde se gaseste o ambarcatiune in marime naturala, o copie a barcii apartinind celui care a demonstrat originea piramidelor, masti indigene si figurine de ceramica. Exista si un auditorium, cafe-bar si un shop eco de suveniruri.

9. EL MEDANO
Duna de Nisip, in traducere, e un paradis, locul ideal pentru o vacanta de familie, situat in partea de sud a insulei. Are cea mai lunga plaja naturala din Tenerife, masurand doi kilometri de nisip alb. Apele nu sunt adinci, insa cu valuri mari, facand din El Medano unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume pentru windsurfing. Totusi, in septembrie si octombrie oceanul e mai calm. Locul e inconjurat de o natura impresionanta. Sunt doua arii protejate in aproapiere. Montana Roja- Muntele Rosu, un crater vulcanic nisipos de culoare rosiatica pe jumatate aproape erodat de apele oceanului si un alt virf vulcanic, dezgolit si cu un crater de aproximativ un kilometru in diametru, format din exploziile succesive rezultate in urma vaporizarii apei oceanului.

Clima deosebit de arida face posibila prezenta multor pasari exotice aici, caracteristice partii de est a insulei.

Piata larga a locului e locul desfasurarii multor fiestas si a unui spectacular foc de artificii, an de an. Multele baruri si restaurante sunt placute, cu iz de cafea tare si miros de tapas, mancaruri de peste proaspat. Weekendurile sunt foarte aglomerate si localnicii vin sa inoate in apele calde. O pestera e un loc dedicat unui sfint, Hermano Pedro, care a petrecut ceva timp acolo.

10.GOLF DEL SUR

Cum sugereaza si numele e un loc pentru iubitorii de golf in partea de sud a insulei, cu un peisaj complet diferit de verdele nordului: cactusi, palmieri, flori in culori vii si oceanul nesfarsit. Golferii sunt atrasi in acest loc unde primavara este eterna, insa locul ofera mult mai mult: viata de noapte, divertisment, restaurante si baruri excelente, relaxare si mult soare. In vecinatate este un loc numit San Blas la fel de viu si colorat, distanta de promenada, insotita de sunet de valuri si briza de ocean. Continuand plimbarea, descoperiti alte peisaje, hoteluri luxurioase, natura si liniste. Un mic sat de pescari apare pe neasteptate, se cheama Los Abrigos, e fermecator cu multele barci colorate. Aproape, e si un mic golfulet cu piscine naturale in roca, si o plaja ascunsa, cu nisip vulcanic. Sunt locuri ideale pentru a va bucura de o cina buna si un apus de soare de neuitat.

Foto via Charlie

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *