Search
Generic filters
Exact matches only

Tenerife Nord-Vest & Masca – Part. II

Dupa o scurta prezentare a “Insulei Primaverii Eterne – Tenerife” vom parcurge un tur al insulei in 7 parti:

1. TENERIFE NORD-VEST

Daca iubiti naturalul, veritabilul, indreptati-va inspre nord-vestul insulei. Muntii Teno sunt absolut fascinanti si exita orasele fermecatoare in aceasta parte precum Garachico sau Icod de los Vinos, care trebuie vizitate. Garachico este un mic port de pescari care a fost aproape complet distrus de lava vulcanului ce s-a scurs din Teide inspre ocean, in 1706. Aceasta s-a solidificat si a format o mica peninsula pe care Garachico s-a reconstruit. Cel mai vestit supravietuitor al pirjolului de atunci este Castillo de San Miguel (Castelul Sfintul Mihail), foarte frumos conservat. La picioarele castelului, lava solidificata la intilnirea cu oceanul, in pietre de forme maiestrite, formeaza adevarate piscine naturale, in care vizitatorii se racoresc. Stradutele pietruite, strajuite de istorie si valori arhitecturale unice, te ademenesc la plimbare si te duc in traditionala Plaza Canariana. Ofertele micilor magazine care-ti ies in drum te ademenesc cu bunatati si creatii traditionale si sunt greu de refuzat. Plaza, racoroasa si calma e loc de popas si reculegere. In acest loc, poarta numele de Plaza de la Libertad si puteti vedea doua frumoase biserici reconstruite dupa eruptia vulcanului. Iglesia de Santa Ana si Iglesia de San Francisco, amandoua impresionante amestecuri de arhitectura musulmana si crestina.

Icod de los Vinos e unul dintre cele mai vechi orase din Tenerife, locul faimosului Copac Dragon, care se spune, are mai mult de 1000 de ani, si a unei ferme de fluturi. Biserica Iglesia de San Marcos are o bogata mostenire, gazduieste sculpturi fine, picturi si o colectie de obiecte din metal. E faimoasa printr-o piesa speciala, un filigrin in argint, reprezentand Crucea Crestina, clasificata drept unul dintre cele mai valoroase din lume. Micile magazine si strazile racoroase, plaza din apropierea și copacului milenar sunt incintatoare.

2. MASCA

Pana nu demult necunoscuta, Masca devine un centru de atractie pentru vizitatorii insulei. E unul dintre locurile cele mai pitoresti si poate cel mai frumos, situat in partea de nord-vest, la poalele muntilor Teno. E un mic satuc de-a dreptul magic, visul oricarui fotograf, dar nu usor de atins. Exista doua cai de acces: una pe coasta cu vaporul venind de la Los Gigantes si altul pe un drum pe care nu vi-l recomand sa-l faceti la volanul unei masini, ci numai ca pasageri ai unui microbuz care deserveste zona. Drumul serpuitor, in curbe colturoase, strabate rape adinci de un verde abundent, presarat cu flori si deschide scenarii care m-au lasat pur si simplu fara suflare. Sunt imagini pe care memoria le inregistreaza pentru totdeauna. Si Masca e imaginea vesniciei, confundata cu o liniste adinca si o pace ce te inunda, una tangibila, o simti, o respiri.

Putinele case ale fermecatorului loc sunt cocotate precaut pe formatiuni de piatra absolut dramatice. Locurile de popas sunt si ele putine, dar racoroase si primitoare si daca ai nevoie sa fii doar tu si vesnicia pentru o vreme, gasesti chiar posibilitati de cazare in acest loc Dumnezeiesc. Cei suficient de antrenati, se pot incumeta intr-o aventura de trei-patru ore, martori ai unui peisaj de neegalat, pornind din sat, pana la micul golfulet al Mastii, mai demult, ascunzatoare de pirati. Considerati ca la intorcere o sa va ia mai mult timp.

Foto via Carlos Quiza

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *